Företagare – Jeanette (barnvakter)

https://www.youtube.com/watch?v=qOtWmSSi9z4

FRÅGOR OM YRKET

Behöver man någon utbildning för att bli en företagare?
Man behöver ingen officiell utbildning. Du måste dock ha ett intresse för att sluka böcker inom alla typer av områden eftersom du som egen måste kunna ganska mycket och allt, men du behöver dock inte vara en expert. Experttjänster köper du in men det kan vara bra att hänga med när de snackar. Dock är det alltid bra att ha en bra grund att stå på så att man förstår större sammanhang och hur allt hänger ihop!

Finns det några framtidsutsikter som företagare?
Du skapar dina egna möjligheter, så det finns hur mycket framtidsutsikter som helst!

Vad tjänar man som företagare? Är det bra ingångslön?
Ingångslönen är väldigt dålig, men det man drömmer om är att bygga upp ett företag som ger en bra likviditet varje månad, frihet att göra det man vill, och att skapa något. Lönen är dock inget att förlita sig på de första åren. För mig tog det 10 månader innan jag började ta lön och det är fortfarande inte jättehög men jag vet att inom ett halvår kommer jag att ha en riktigt bra lön och ett totalt värde som är stort.

Finns det några särskilda egenskaper som är bra att ha om man vill bli företagare?
Man ska gärna vara kreativ, orädd, ha en stor egen drivkraft och en “aldrig ge upp”-mentalitet, vara envis, ha mycket energi och karisma.

Du gillar kanske också...