YRMiS seminarium om Ungdomskommunikation

joakim_thulinFrukostseminarium torsdagen den 10 maj 2012

Så påverkar ni ungdomar inför framtidens kompetensbehov och arbetsmarknad

Att kommunicera med ungdomar i dagens mediebrus är en knepig utmaning. Det kommer att råda en skriande brist på kvalificerad arbetskraft i många branscher. Arbetsgivare i Sverige, men framför allt i Indien, Kina och andra länder, kommer att konkurrera om personer med rätt kompetens. Ungdomar ser arbetsmarknaden som ytterst global. En snabb teknikutveckling och klimatförändringar innebär nya jobb och ställer krav på ny kompetens.

För att ge inspiration om hur ni kan påverka och vägleda ungdomar inför arbetslivet ordnar YRMiS ett frukostseminarium. Vi vill berätta för er hur ni kan samarbeta med oss när det gäller att inspirera ungdomar om olika yrken, branscher och arbetsplatser. Joakim Thulin delar under en föreläsning med sig kunskaper och förslag på hur ni blir så framgångsrika som möjligt när det gäller att nå ut till den heterogena gruppen ungdomar. Han kommer också att ge sin syn på hur kampanjer bör modifieras efter hand beroende på olika reaktioner från de målgrupper ni riktar er till.

Hur kan ni nå ungdomar som inte känner till ”era” yrken? Hur kan ni lättare hitta rätt personal? Hur ska elever få reda på hur de lyckas i arbetslivet och vad de trivs med? Hur ska de få kunskaper om olika möjligheter i arbetslivet? Hur ska ungdomar få den skjuts de behöver i rätt riktning?

Joakim Thulin är utbildningschef på Berghs School of Communication och har en bred bakgrund i entreprenörs- och företagsvärlden. Under många år arbetade han med ungdomskommunikation för Svenskt Näringsliv (Steget till Eget, Tekniktåget, mm) och Ung Företagsamhet.

Tid: Torsdagen den den 10 maj klockan 07.30-9.30. Frukost serveras klockan 07.30-08.00.
Plats: IOGT-NTO-Gården, plan 3 i Kulturen, Klara Södra Kyrkogata 20 i Stockholm.

Frukostseminariet är öppet för företag och arbetsgivarorganisationer. Det är kostnadsfritt, men antalet platser är begränsat. Anmäl dig senast tisdagen den 8 maj till ellika@yrmis.se

Varmt välkommen!

Ellika Nyqvist                                Marja Witt                                    Tommy Hellström

Du gillar kanske också...