Vidga dina vyer

omvarldÄr du nyfiken på att studera, praktisera eller arbeta utanför Sveriges gränser? På sajten Euroguidance finns praktisk information med fakta, viktiga förberedelser och checklistor för dig som vill vidga dina vyer. Fokus ligger på Europa, men det finns även hjälp till dig som vill söka dig längre bort.

Tack vare att Sverige är medlemmar i EU finns goda möjligheter att genom nätverk skapa gemensamma studieprogram med bland annat Japan, Sydkorea, Kanada och Australien. På www.euroguidance.se kan du också läsa mer om olika överenskommelser på utbildningsområdet och vad fri rörlighet i Europa innebär för dig.

Webbplatsen Euroguidance ägs och förvaltas av Euroguidance Sweden som är en del av Universitets- och högskolerådet.

Skaffar du dig internationell erfarenhet får du ett utökat nätverk, mer språkkunskaper, nya idéer och perspektiv på livet i Sverige. Kontakter anses vara den främsta och allra viktigaste nyckeln till att nå drömjobbet idag. Som arbetssökande visar internationell erfarenhet som studerande, praktikant eller yrkesverksam bland annat att du är nyfiken, orädd och anpassningsbar. Du har per automatik fått erfarenhet i att sätta dig in i helt nya situationer. Utlandserfarenhet en värdefull merit i ditt CV med andra ord. Men framför allt kommer en utlandsvistelse med studier, praktik eller arbete att berika ditt liv och dig som person. Det kan vara jobbigt och litet skrämmande, men belöningen är stor och du ångrar i stort sett bara det som du inte gör.

Praktik och arbete utanför Europa

Vill du praktisera eller jobba utanför Europa vill vi gärna rekommendera att du även går in på följande sajter där biståndsorganisationer och myndigheter söker efter kandidater:

Vill du se hur olika biståndsorganisationer förvaltar sina bidrag, eventuellt ditt/ert, jämför www.charityrating.org de organisationer du väljer ut.

Du gillar kanske också...