Williams ansökan är en salsavideo

danscvWilliam Sjögren är 32 år och utbildad marknadsförare vid Medieinstitutet i Stockholm. Han söker jobb som digital kommunikatör med fokus på sociala medier. För att sticka ut i mängden dansar han sin ansökan.

– Får jag lov? undrar han på sitt CV-klipp som han kallar Anställ William!

Att dansa hem jobben verkar fungera bra.

Konkurrensen om tjänsterna som William vill ha är hård i Stockholm. Han gillar både dans och marknadsföring. Därför gjorde han en mix av båda.

Filmen finns sedan den 1 september på Youtube, Facebook och Vimeo. William har redan fått napp. Ett företag har erbjudit honom praktik, ett annat vill ha hans hjälp på uppdragsbasis och ytterligare en arbetsgivare har kallat honom till intervju.

Ett kreativt grepp ger prima PR

William, som vill ha nya utmaningar och känner att hans styrka är strategi och innehåll för webb och sociala medier, känner att hans grepp får mycket positiv uppmärksamhet. En stor tidning som skriver om reklambranschen har publicerat en artikel om Williams kreativa metod och flera andra medier har skrivit om hans salsa-CV.

Som treåring blev William adopterad från Colombia. Det faller sig naturligt för honom att ägna sig uteslutande åt latinodanser, bland annat salsa. Nyligen åkte William tillbaka till Colombia och fann sina biologiska släktingar. Nu har han två familjer. Han har lärt sig att aldrig ge upp, även när det gäller att hitta ett jobb.

Här kan du se hans salsa-cv på Youtube

Du gillar kanske också...