Arbetsgivarna slåss om talangerna

ericssonrobotUnder årets kallaste tid arrangeras mängder av arbetsmarknadsdagar runt om i Sverige. Godis och pennor delas ut, information och helst även kontaktuppgifter förmedlas. Ericsson låter en talande robot bemanna sin monter. Är nästa steg en dator med artificell intelligens som sköter intervjuer och urval?

På YRMiS delar vi inte ut godis men alla besökare får inspiration om olika yrken, arbetsplatser och anställningsformer. I våra filmer beskriver unga förebilder för- och nackdelar med olika yrken, vägval och möljigheter i arbetslivet. Ericsson representeras av människor på www.yrmis.se, inte av en robot. Telecomföretaget har valt att marknadsföra sig som arbetsplats på YRMiS genom en studiebesöksfilm, en VD-film och flera yrkesfilmer. Eftersom Ericsson sedan en tid tillbaka har en ny VD producerar vi den här veckan en ny film på Hans Vestberg. Nästa vecka filmar vi en till av företagets anställda.

På YRMiS kan alla få hjälp att hitta ett lämpligt yrke, oberoende av tid och rum. Du som inte kan gå på jobbmässor eller vill ha mer kött på benen, gå in på www.yrmis.se

Du gillar kanske också...