Ingenjörer slipper nördstämpeln

ingenjörFör bara några år sedan sågs ingenjörer ofta som introverta och stillasittande personer, tämligen insnöade på ett smalt område. Den bilden har förändrats snabbt. Idag visar statistik från VHS att ansökningarna till teknikutbildningar har ökat med 36% jämfört med för bara tre år sedan. De som står bakom tekniken anses utåtriktade, välutbildade och uppskattade. Tekniken påverkar vår vardag i allra högsta grad.

På arbetsmarknaden är ingenjörer glödheta. Arbetsgivare vässar armbågarna för att vara attraktiva för nykläckta studenter med rätt kompetens och profil. Med rätt utbildning, ett genuint engagemang och ett stort intresse för att lära sig nya saker finns det många möjligheter för de som väljer att utbilda sig till olika typer av ingenjörer.

http://www.yrmis.se/ kan ni söka på ingenjör och hitta flera förebilder, yrken och arbetsplatser för de som har teknisk utbildning. För ingenjörer finns många olika anställningsformer (precis som i de flesta yrken) – flera av dessa kan du se på http://www.yrmis.se/

Du gillar kanske också...