Dags för Yrkes-SM

Young Woman Holding a Paint Brush Dipped in a Paint BucketImorgon går startskottet för Yrkes-SM. 141 ungdomar från hela Sverige tävlar i 21 yrken. Florister, målare svetsare, plåtslagare, webbdesigner och trädgårdsanläggare är några av de yrken som representeras på Malmömässan den 30 maj – 1 juni. Kom och kolla om du har möjlighet! Fritt inträde för alla och massor av inspiration om olika yrken.

YRMiS finns på plats under tävlingarna och vill du träffa oss är det bara att maila info@yrmis.se så hör vi av oss till dig.

Ibrahim Baylan, vice ordförande för utbildningsutskottet, inviger tävlingen på onsdagen.

Det blir tre hektiska dagar för de killar och tjejer som sätter sin yrkesskicklighet på prov. För första gången någonsin är det bara tjejer som kvalificerat sig till finalplatserna inom yrket måleri.

Under fredagen koras vinnarna i varje yrke. De  svenska mästarna får möjlighet att representera det svenska yrkeslandslaget  i kommande Yrkes-VM och Yrkes-EM.

– Yrkes-SM är viktigt för att öka intresset och höja kvaliteten på utbildningarna. Om Sverige ska överleva som tillväxtnation krävs yrkesskickliga ungdomar, säger utbildningsminister Jan Björklund.

Yrkes-SM arrangeras vartannat år av World skills Sweden som är ett samarbete mellan Utbildningsdepartementet, Skolverket och Internationella programkontoret samt Svenskt Näringsliv och LO. 2016 går Yrkes-EM i Göteborg vilket är första gången ett skandinaviskt land får stå som värd för de internationella mästerskapstävlingarna.

Yrkes-SM:s kampanjsssajt inklusive resultaten i tävlingen

Du gillar kanske också...