Frukostseminarium om praktik och kompetensförsörjning

Tisdagen den 18 september 2012 ordnar Destination Jönköping och YRMiS ett frukostmöte på temat Praktik och kompetensförsörjning. I anslutning till seminariet berättar vi om hur företag kan gardera sig inför framtida rekryteringsbehov och inspirera ungdomar gill genomtänkta val av yrke och utbildning.

camilla-littorin-big-1226928801549-1257509776465Linda Wiltander från KappAhl, Oscar Henriksson från NCC, två elever som går tredje året på Bäckadals gymnasium, Håkan G Gustafsson, chef för Arbetsförmedlingen och Peter Jutterström, ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, medverkar i en paneldiskussion ledd av moderator Camilla Littorin. Camilla Littorin är näringslivschef i Jönköping med mångårig erfarenhet av företagsutveckling.

Inom de närmaste 5-10 åren kommer det att råda en skriande brist på kvalificerad arbetskraft i Sverige. Många organisationer står inför ett generationsskifte. Framtidens utmaningar med en snabb teknikutveckling och klimatförändringar innebär nya jobb och ställer krav på ny kompetens. Arbetsgivare måste planera kommande personalbehov med framförhållning, annars kommer de att vara flera år för sent ute. Redan idag får företag tacka nej till ordrar och hindras att växa på grund av bristen på rätt kompetens.

  • Hur kan arbetsgivare tjäna pengar på att ta samhällsansvar?
  • Hur kan företag lättare hitta rätt personal?
  • Hur ska elever få reda på hur de lyckas i arbetslivet och vad de trivs med?
  • Hur ska kunskaper om arbetslivet integreras i undervisningen?
  • Hur ska ungdomar få den skjuts de behöver i rätt riktning?

Tid: Tisdagen den 18 september klockan 08.00 – 09.30. Frukost serveras 07.30 – 08.00.
Plats: Elite Stora Hotellet, Hotellplan i Jönköping.

fasad_huvudbild

Frukostseminariet är kostnadsfritt, men antalet platser är begränsat. Anmäl dig senast fredagen den 14 september till info@yrmis.se

Varmt välkomna!

Du gillar kanske också...