Rappa ditt CV

rapcvTycker du att det går trögt att få jobb? Är du rädd för att inte bli utvald i mängden av många sökande? Gör som Karl Lehman, rappa din ansökan! Karl Lehmann tröttnade på att inte få respons på sina jobbansökningar och gjorde en video där han rappar fram sitt cv. Ett initiativ som gav stort genomslag.

Efter avslutade studier i kommunikation och PR vid Stockholms universitet sommaren 2012, såg Karl Lehman fram emot arbetslivet. Efter många fruktlösa traditionella ansökningar började dock tålamodet att sina. Han startade en pr-kampanj om sig själv.

Till hjälp tog han sin fritidshobby, hip hop-musiken. Han lade upp en musikvideo på internet där han rappade sitt CV. Artisten Petter fick upp ögonen för hans video och tweetade om den, då exploderade intresset. På bara några dagar hade videon setts av 40 000 besökare.

Två veckor senare hade Karl Lehmann varit på nästan 20 intervjuer och sin ursprungliga ambition att hitta jobb ser han optimistiskt på.

Här ser du hans ansökan med rap-video.

TIdningen Metro har skrivit om en arbetsgivare som hittar sin personal på Youtube. Läs mer om Viktor som fann sin 3D-grafiker på filmsajten.

Tiden och tekniken är mogen för att presenterar sig på film istället för traditionell text – Metro ger dig fem bra tips på vad som är bra att tänka på!

Du gillar kanske också...