Glad vinnare från BELIEVE-tour

vinnarebieber“Hej Ellika! Du bad mig skicka en bild på mig från BELIEVE-tour, så här kommer den! Jag måste tillägga att det här är det bästa jag har varit med om i mitt liv! Helt galet!” säger en av vinnarna i YRMiS tävling.

Johanna Engvall Eng i Hallstahammar är en av alla elever som deltog i en av YRMiS tävlingar tidigare under vårterminen. De som vann fick biljetter till en av Justin Biebers konserter i Globen i Stockholm som äger rum den här veckan. För att delta skulle de tävlande titta på minst tre yrkesfilmer och tycka till om dem, berätta vad de tycker är viktigt för att kunna välja rätt yrke och på vilket sätt de föredrar att få information inför viktiga framtidsval.

Så här skrev Johanna om en av YRMiS filmer som handlar om hur det är att jobba som drifttekniker:

1. Det var ett spännande jobb som jag faktiskt inte visste existerade – hade inte lagt en tanke på att vi behövde folk till det. Men nu i efterhand så förstår jag att drifttekniker är väldigt viktiga.

2. Även fast jobbet inte var någonting för mig så var det kul att få följa med och se ett lite skitigare och smutsigare jobb. Framförallt för att jag ska gå Teknikprogrammet på gymnasiet nu i höst, men det lutar åt något lite mer kontorsaktigt för min del.

3. Filmen hade alldeles lagom längd och tempo – man tröttnade inte men man kände inte heller att man ville se så mycket mer!

Jag tyckte att “Drifttekniker – Monika” var bäst av de tre filmerna jag såg, eftersom att den var komplett. Lagom längd, lagom tempo och ja, den var spännande! Jag tror även att filmen kan inspirera fler tjejer till jobbet, eftersom att det är ett “grabbigt” jobb.

Här kan du se filmen om drifttekniker.

Här kan du se vad tävlingen gick ut på.

Du gillar kanske också...