Biotoppen januari 2014

50_Polis_-_ZeynepFör dig som går i nian är det dags att välja vad du ska göra efter grundskolan. De flesta fortsätter att plugga på gymnasiet. Valmöjligheterna kan kännas som en djungel. Vilket program ska du gå och vad ska det leda till – vad vill du göra när gymnasiet är slut? Börja jobba direkt eller skaffa en högskoleutbildning? YRMiS besökare ökar för varje dag när gymnasievalet närmar sig. Polis, brandman och sjuksköterska är de yrkesfilmer som flest väljer att se av det hundratal yrken som du kan inspireras av på sajten.

Varje vecka hör elever av sig till oss och berättar hur olika filmer har påverkat deras framtidsplaner. Ett yrke kan se ut på många olika sätt. Filmerna ger starka intryck och de flesta som ser dem får aha-upplevelser och inser att de inte visste att yrket x var så intressant och kul. Många lärare runt om i landet visar YRMiS filmer för att motivera sina elever och visa varför undervisningen är viktig när de sen ska ut i arbetslivet.

Biotoppen januari 2014106_brandman_mini

  1. Polis
  2. Brandman
  3. Sjuksköterska
  4. Billackerare
  5. Yrkesförare Malin
  6. Banksäljare Sophia
  7. IT-tekniker Daniel
  8. Barnskötare Fransisco
  9. Designer Julia
  10. Drifttekniker Monica

De som vill bli polis måste ha grundläggande behörighet för högskolestudier. Många läser inriktningen Samhälle-Beteende på gymnasiet. I Stockholm, Göteborg och Malmö finns Bernadottegymnasiet som specialiserar sig mot uniformsyrken. Några fristående skolor har profilerat sig mot räddningstjänst.

Medelåldern på Polishögskolans studenter är 26 år, men det finns studenter som har fyllt 40. De flesta har några års arbetslivserfarenhet och när hälften har studerat på högskola eller universitet tidigare. I faktatexten under YRMiS polisfilm kan du läsa mer om vad som krävs för att komma in på utbildningen.

Du gillar kanske också...