YRMiS nyhetsbrev – april 2015

Världens läskigaste yrke behöver nytt blod

tandlakareOkej, själva tandläkaryrket är inte så läskigt, det är bara många som är rädda för att gå till tandläkaren. Men det, som alla vårdyrken, är en vital del av samhället. Ni vill inte veta hur våra tänder såg ut innan den moderna tandvården kom in i bilden. De är så bra på vad de gör att visdomständer, som förut var viktiga eftersom våra första kindtänder blev sönderslipade, nu mest är i vägen. Vi har för många tänder för våra käkar! Det är makten som tandläkare har.

Utbildningen är exklusiv, trots bristen tar de inte in vilka som helst. Antar du utmaningen?
-Läs mer-

Louise Lindén, festivalgeneral och egenföretagare: – Entreprenörskap behövs överallt

louisel1profilIbland träffar man människor man verkligen inspireras av. YRMiS har fått tillfället att prata med den väldigt upptagna Louise Lindén, som är egenföretagare vid 23 års ålder och har varit det sen strax efter gymnasiet.

Läs om hur det började här!’
-Läs mer-
Profilfoto: Mattias Mattisson/Sydöstran

Öppet hus på gymnasieskolor i maj

oppethusNu är det sista chansen! Sommaren kommer och vi säger farväl till gymnasieskolorna öppna hus för den här gången. Det kommer komma tillbaka när det blir aktuellt igen, men låt oss inte tänka på det nu. Nu är det sommar! Ja, eller nästan då.
-Läs mer-

 

Kvinnligt företagande viktigt för Sveriges framtid

tillvxtverketloggaUngefär en tiondel av alla arbetsföra personer med sysselsättning är företagare idag. Det är en stabil tillväxt och har varit det det senaste decenniet. Det är vanligare bland män att vara företagare, men sedan 2003 har vi sett en liten, liten ökning bland företagsdrivande kvinnor. Då var det endast 5 % av arbetsföra kvinnor som var företagare, medan det idag har gått upp en procent. Männen ligger fortfarande kvar på 14 %, ingen skillnad sen 2003.

Det här är superspännande! Mångfald främjar en konkurrensdrivet näringsliv då vi tar tillvara på fler idéer och utvecklar nya affärsmodeller. Den 12 mars 2015 höll Tillväxtverket en konferens om företagande på lika villkor, där ett flertal studier presenterades och diskuterades av egenföretagare med varierande erfarenhet. Här finns en kort sammanfattning av några av dem, men YRMiS rekommenderar givetvis att gå in på www.tillvaxtverket.se för att läsa mer.
-Läs mer-

Vad händer på Facebook?

facebooklogoPå Facebook den här månaden har YRMiS haft lite av ett “egenföretagstema”. Om du vill hålla dig uppdaterad med vad som händer på YRMiS HQ, så varför inte svänga förbi och gilla oss? Vi uppdaterar minst en gång i veckan med nyheter om utbildning, arbetsliv och bara kul grejer som händer!

 

majblommaYRMiS önskar alla våra kära prenumeranter en riktigt härlig första maj!

Hälsningar,
Josefin Åkerblom.

Du gillar kanske också...