YRMiS nyhetsbrev – maj 2015

Inte tillräckligt många väljer byggarbetare på gymnasiet

byggarbetareIbland är det svårt att tänka sig att varenda byggnad vi ser runtomkring oss dagligen någon gång måste ha satts ihop av människor. Självklart vet man ju att de inte har vuxit upp av sig själva, men ibland är det svårt att greppa att broar, slott, fabriker, museum inte alltid har funnits. De verkar så självklara för oss. Att ha varit med om att uppföra något sådant är att lämna ett tydligt arv, ett oförnekligt bevis på att man har bidragit med något. Ändå söker inte tillräckligt många som söker sig till bygg- och anläggningsprogrammet på gymnasiet för att vi ska kunna bygga nya självklarheter.

Vad sägs om att vara med och bygga framtiden?

-Läs mer-

Att tänka på inför sommarjobbet

sommarjobbSommaren nalkas med solstänkta jättekliv! Att jobba under sommaren är något som många eftertraktar. Det är ett utmärkt sätt att skaffa erfarenhet och odla kontakter på arbetsmarknaden. Men det finns regler när det gäller sommarjobb som man kanske inte är medveten om. Här har YRMiS samlat det viktigaste att tänka på när det gäller sommarjobb!
-Läs mer-

Ny undersköterskefilm på YRMiS!

ellinor_portratt2Äntligen kan vi presentera vår nya undersköterskefilm med Ellinor som vi filmade i februari! Tack till Danvikshem och Vård- och omsorgscollege Stockholm för det här toppensamarbetet, och för framtida gemensamma projekt!
Se filmen här
Foton från filminspelningen
För att få snabbast uppdateringar när vi gör nya filmer, gilla oss på Facebook!

Jacob Molin, ung företagare: ”Nyckeln ligger i att brinna för vad man gör”

ungforetagsamhetStockholms regionala UF-tävlingar ägde rum i februari, men nu är det äntligen dags för vad vi alla egentligen har väntat på… Sverigemästerskapen i Ungt Företagande! 240 montrar och så mycket att se, men så lite tid… YRMiS var där och fick chansen att prata med ett litet axplock av allt som fanns att erbjuda… och givetvis få chansen att titta på alla häftiga produkter till salu!

Bästa tiden på året, när det blir UF-mässa, tycker YRMiS-korren.

-Läs mer-

sommarOch i och med detta sätter tar YRMiS Nyhetsbrev ett sommaruppehåll! Ja, alltså, vi kommer fortfarande lägga upp nyheter förstås, men lite mindre intensivt än hur det har varit under våren. Och vi är tillbaka igen i augusti med ett sammanfattande brev om hela sommaren!

Fram till dess önskar vi på YRMiS,

Glad sommar!

Du gillar kanske också...