Murare – Johan

https://www.youtube.com/watch?v=L42k5AC-CNA

FRÅGOR OM YRKET

Behöver man någon särskild utbildning för att bli murare?
Det bästa är att man går ett treårigt program på gymnasiet med inriktning Bygg – Husbyggnad. Efter studenten går man ofta som lärling i cirka två och ett halvt år, när du är färdigutbildad får du avlägga ett yrkesteoretiskt prov och klarar du det får du ditt yrkesbevis.

Finns det några personliga egenskaper som är bra att ha om man vill bli murare?
De viktigaste sakerna är att man är praktiskt lagd, noggrann och har lätt för att samarbeta med människor.

Vad tjänar en murare?
Under tiden som lärling tjänar man ungefär 60% av ingånglönen som är 19.000 kronor i månaden. Sedan ser löneutvecklingen olika ut beroende på hur pass duktig man är. Det finns även de som väljer att starta eget företag.

Du gillar kanske också...