Barnskötare – Fransisco

https://www.youtube.com/watch?v=OpvyVHcn3o4

FRÅGOR OM YRKET

Vilken utbildning bör man ha om man vill jobba som barnskötare?
Barn- och fritidsprogrammet på gymnasieskolan är en lämplig utbildning om du vill arbeta inom barnsomsorgen. Utbildning finns även inom Komvux. Det finns även en eftergymnasial yrkesutbildning för barnskötare som har yrkeserfarenhet.

Hur mycket tjänar en barnskötare?
Medellönen för barnskötare ligger mellan 18.000-20.000 kronor.

Saker att tänka på om man vill jobba som barnskötare?
Arbete med små barn innebär en hel del lyft och obekväma arbetsställningar. Man behöver ha kunskap om hur man lyfter och bär rätt för att skona sin rygg. Ljudnivån kan stundvis vara hög och i arbetet måste man vara noga med hygien och tvätta händerna ofta, vilket kan leda till problem om du har anlag för eksem.

Krav för att få jobba med barn och ungdomar?
För att få arbeta inom skola, barnomsorg och fritidsverksamhet måste man lämna registerutdrag från polisens belastningsregister till arbetsgivaren. Har man straffats för vissa brott får man inte jobba som barnskötare.

Du gillar kanske också...