YRMiS lanserar ny film med Erissons vd Hans Vestberg

vestbergIdag publicerar YRMiS en ny film med Ericssons vd Hans Vestberg för dig som funderar på vad du ska bli när du blir stor. Den fd handbollsspelaren från Hudiksvall berättar vad som krävs för att få arbeta på ett kommunikationsföretag och vad det kan ge, vem som passar och vilka utvecklingsmöjligheter som finns.

Hans Vestberg ger rådet att satsa på en bred kompetens. En högskoleutbildning är en bra grund för den som vill arbeta på ett högteknologiskt företag. Där behövs allt från experter till generalister. Begränsningarna är mest dina egna ambitioner och för den som vill arbeta globalt finns många möjligheter på ett företag med verksamhet i 180 länder.

– Som 15-åring var idrotten hela min värld. När jag insåg att det var viktigt att ha en utbildning fortsatte jag på högskolan parallellt med idrotten, vilket jag är tacksam för idag, säger Hans Vestberg.

På YRMiS kan du titta på yrkesfilmer dygnet runt, var du än bor. Förebilder och arbetsgivare berättar sin historia om hur det gick till när de fick jobbet, hur de tänkte, studievägen dit och hur deras dagliga värv ser ut. I till exempel Hudiksvall där Hans Vestberg växte upp, finns begränsade möjligheter att få grepp om alla arbetsplatser och yrken. På YRMiS kan inte minst ni som bor i glesbygden – och alla andra förstås – se studiebesöksfilmer om olika företag, bland andra Ericsson, IBM och deLaval.

– Jag har ett av världens bästa jobb, säger Hans Vestberg. Jag får jobba med något som jag tycker bidrar till vårt samhälle. Jag har bott i sju olika länder och arbetat med nästan alla affärsområden – jag har svårt att se att jag skulle kunna ha fått en bättre bakgrund, utbildning och karriär, säger Vestberg som efter 20 år på Ericsson handplockades internt att efterträda Carl-Henrik Svanberg som ledare för ett av Sveriges största företag.

Filmen om Hans Vestberg hittar du här: http://www.yrmis.se/2011/04/30/vd-hans-vestberg/

Studiebesöksfilmer om bland andra Ericsson hittar du här: http://www.yrmis.se/kategori/filmer/studiebesoksfilmer/

Du gillar kanske också...