Möt YRMiS på Skolforum

platsannonsUnder Skolforum 2012 på Stockholmsmässan föreläser YRMiS för lärare och vägledare på högstadiet och gymnasiet om hur de kan förbereda sina elever inför arbetslivet och öka samverkan med näringslivet. Bägge parter behöver öppna sina portar för att ungdomar ska få en bättre chans att välja rätt från början. Kunskaperna om vad olika yrken går ut på och vad man gör på dagarna är generellt skrämmande låg. Fördomar om arbetsplatser och branscher grundläggs tidigt.

Missmatchen på arbetsmarknaden står högt på agendan 2012. En haltande kompetensförsörjning hämmar Sveriges utveckling. Hur kan lärare ge sina elever nödvändiga kunskaper om hur arbetsmarknaden fungerar, vad som efterfrågas när de ska skaffa jobb och hur de kan driva egna företag? Hur får du fram fler och bättre praktikplatser? Hur förbättras kontakten mellan skolans värld och näringslivet? YRMiS ger många förslag på hur lärare och vägledare kan inspirera sina elever inför arbetslivet.

Bilden föreställer en platsannons från ett företag som inte vill ha hur många sökande som helst. De som inte kan räkna ut telefonnumret behöver inte besvära sig.

Mer info om YRMiS på Skolforum finns här: http://invitepeople.com/public/seminars/643

Du gillar kanske också...