Yrkes-VM 2017 i Abu Dhabi – YRMiS och Gymnasiebasen är på plats!

2Nu på lördag drar Yrkes-VM igång i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten och på plats för att bevaka tävlingen är både YRMiS och Gymnasiebasen.

Yrkes-VM, WorldSkills Competition – är världsmästerskapen i yrkesskicklighet för ungdomar under 23 år, och Sverige representeras av Yrkeslandslaget. Det är en spektakulär tävling och uppvisning av olika yrken. Över 1 200 unga yrkesverksamma från ca 70 länder tävlar i över 50 olika yrkesgrenar under de fyra tävlingsdagarna, 14-19 oktober.

Följ gärna svenska Yrkeslandslaget på WorldSkills hemsida.

Det svenska Yrkeslandslaget 2017 består av 27 personer som kommer att tävla i 26 yrkesgrenar, bland annat industrielektriker, florist och webbdesigner. De tävlande tränar och förbereder sig individuellt men vid tre tillfällen träffas hela laget och genomför olika teambuilding aktiviteter.

Vi ser nu fram emot spännande och intensiva dagar i Abu Dhabi!

1Det svenska Yrkeslandslaget 2017

Är du nyfiken på att veta mer om olika yrken? Kolla in våra yrkesfilmer på Yrmis.se

Du gillar kanske också...