Egenföretagare – Mia (webbutik)

https://www.youtube.com/watch?v=iBjP2hYXLoE

FRÅGOR OM YRKET

Hur startar man ett UF-företag?
Det är bara att du kontaktar Ung Företagsamhet i din region, gå in via www.ungforetagsamhet.se/region och leta fram de som jobbar i din region.

Vilken typ av företag/idé kan man ha inom lantbruk/djurvård?
Är man intresserad av lantbruk kan man säkert hitta något som man kan hjälpa bönder med, eller försöka komma på någon produkt som de kan använda i sitt yrke. Djurägare är ofta väldigt fästa vid sina djur, har man en katt så kanske man skulle vara intresserad av att ni hjälpte till med att göra den ren eller helt enkelt ta hand om den några timmar ifall ägaren är upptagen. Försök att tänka på vad du skulle vilja ha om du var hundägare eller lantbrukare. Varför inte ordna träffar för singelbönder eller singelhundägare, kärlek engagerar!

Jag tror inte att jag är “företagar-typen”.
Alla människor har en inneboende företagsamhet, det handlar bara om att hitta rätt sätt att få utlopp för den. Fundera igenom vad som engagerar dig, vad du tycker om att göra. Där kommer du att hitta något som får dig att tänka i nya banor och göra roliga saker.

Passar alla för att bli företagare?
Alla kan starta ett eget företag! Det är inte något man föds till. Sedan blir ju alla företagare olika och jobbar på olika sätt. Det viktigaste är att du har en idé som du tror på och att det finns kunder.

Du gillar kanske också...