Banksäljare – Sophia

https://www.youtube.com/watch?v=m0H4xM_VCkk

FRÅGOR OM YRKET

Vilken utbildning behöver man för att kunna jobba som en banksäljare?
En sökande till en tjänst som banksäljare har gärna en högskoleutbildning inom ekonomi och gärna någon form av säljerfarenhet. När det gäller sommar- och extrajobb tar vi emot ansökningar från studenter som läser på högskola eller universitet.

Är det lätt att få jobb?
Det är olika lätt att få jobb som banksäljare beroende på var i landet du vill jobba. Lättast är det i storstäder som Stockholm och svårast är det på mindre orter där de anställda inte byter jobb lika ofta.

Vad tjänar en banksäljare?
Då Swedbank har individuell lönesättning är det svårt att generellt säga vad en banksäljare tjänar. Det är helt beroende av vilken utbildning man har, i vilken del i landet man jobbar och hur länge man arbetat som banksäljare.

Vad finns det för utvecklingsmöjligheter?
Din karriär kan se ut på olika sätt. Du kanske vill fördjupa dina kunskaper som expert inom ett visst område, eller så vill du prova nya arbetsuppgifter med jämna mellanrum, antingen genom att bygga vidare på det du gjort tidigare eller genom att göra något helt nytt. Eller så har du siktet inställt på nya positioner och ledarskap.

Vilka egenskaper är bra att ha som banksäljare?
Du som banksäljare kommer ta ett stort eget ansvar och då är det viktigt att du är engagerad och resultatinriktad. Eftersom du samtidigt som du är kontorets ansikte utåt kommer du att träffa många kunder varje dag, därför ska du tycka att det är roligt och spännande med människor. För att kunna fungera bra tillsammans med dina kollegor är det också viktigt att du har förmågan att samarbeta.

Du gillar kanske också...