Egenföretagare – Nadja (antivåldtäktsspännen)

https://www.youtube.com/watch?v=A1w3tLNno3Q

FRÅGOR OM YRKET

Måste man vara intresserad av företagande för att driva UF-företag?
Nej. Att driva UF-företag handlar om att testa denna möjlighet, och utveckla sina företagsamma sidor. Du får chansen att driva ett projekt eller en idé framåt och det har du glädje av oavsett vad du kommer att göra i framtiden.

Hur vet man om man är företagsam?
Alla är företagsamma, men olika mycket kanske. Tänk själv på något som du gillar, något som intresserar dig, där är du ju företagsam. Kanske är du medlem i en förening, kanske gillar du sport, kanske är du intresserad av musik? Vi tycker att du i ditt UF-företag ska göra något som intresserar dig, då kommer företagsamheten av bara farten.

Vad kan man ha för idé om design?
SVAR Design är ju ett väldigt spännande område, för det kan man göra något kul av inom alla möjliga områden. Det kan röra sig om att designa en förpackning som du sedan säljer kalsonger i, eller så designar du hemsidor eller grafiska profiler och logotyper åt företag. Man kan också tänka sig att ni designar schyssta duschdraperier eller gör egna glas. Det är dock viktigt att ni tänker på att ni kanske måste skydda era idéer så att ingen stjäl er design. Ta kontakt med oss på Ung Företagsamhet så hjälper vi dig!

Jag vill starta nu, hur gör jag?
Toppen, ta kontakt med oss på Ung Företagsamhet så hjälper vi dig. Du kan ju redan nu börja planera för din nya affärsidé och fråga kompisar vad dom tror om idén och prissättning. Ju mer du funderar kommer du upptäcka att det bara blir roligare och roligare ju längre man kommer. Det är viktigt att hela tiden försöka se möjligheter istället för problem på idéstadiet. Problemen löser man senare när det är dags att sätta igång.

Du gillar kanske också...