Praktiken kan avgöra din framtid

praktik_kommunalradHittills har Sebastian fått vara med på ett kommunstyrelsesammanträde, flera företagsbesök, tidningsintervjuer och möten med besökare från Estland. Det mest intressanta var kommunstyrelsemötet när han fick se hur det gick till att fatta olika beslut. Den här veckan ska han ta fram fakta om plan- och bygglagen till kommunalrådet Daniel Adborn. Arbetsuppgifter som inte har fått honom att ge upp tanken på att bli politiker. Det svåraste med att vara politiker är att det tar lång tid att få igenom sina beslut och att det ibland är nödvändigt att fatta beslut som gör medborgarna besvikna, tycker Sebastian.
– Det gäller att sköta sig så man blir omvald efter fyra år, säger Sebastian. Han tycker att att skolfrågor är viktiga. Bra utbildning leder till bättre jobb.
YRMiS erbjuder nu arbetsgivare som vill ta emot praktikanter att registrera sig på www.yrmis.se Elever kan registrera sig för att söka intressanta praktikplatser. Funktionen är alldeles ny och helt gratis. För företag är praktikperioden en unik möjlighet att lära känna framtida medarbetare och bättre förstå deras behov och intressen. Eleverna kommer snart att bestämma sig för vad de vill arbeta med. Det är viktigt att de blir inspirerade och får kännedom om så många möjligheter som möjligt.
Praktikperioderna är utmärkta tillfällen och nio av tio elever ser sin prao eller APU som ett bra tillfälle att pröva på ett yrke. Det är också ett tillfälle för arbetsgivare att ge en positiv bild av sig själva och att knyta starka band med skolan.

Du gillar kanske också...