Ny film om ett jobb mellan jobben

laxhjalp_nannaEn av de kommande filmerna på yrmis.se spelas in just nu. Det är en film om ett jobb som du kan ha under tiden som du funderar på vad du ska välja för yrke eller mens du studerar. Ett extraknäck som ger erfarenhet, meriter, kontakter och lön. Resultatet som du snart kommer att kunna titta på här, är en studiebesöksfilm hos en arbetsgivare som hyr ut läxhjälp, studieledare och lärarvikarier i skolan.

Du får möta vd, en tjej som arbetar som läxhjälp och en kille som vikarierar som lärare i skolan. Läxhjälpen har flera uppdrag vid sidan av arbetet som läxhjälp. Som studieledare tar hon hand om barn och ungdomar i olika åldrar i deras hem. De vanligaste ämnena som hon får hjälpa till med är matte och musik. Lärarvikarien studerar vid universitet och funderar på om det är lärarhögskolan han ska fokusera på eller en annan inriktning.

Passar du för och trivs du med att arbeta med barn, är pedagogik din grej och kan du sätta dig in i olika elevers situation och förutsättningar? Att testa vingarna i verkligheten är ett tips för att du ska kunna göra genomtänkta val inför din framtid. Att kunna förklara, leda, kommunicera och samarbeta med människor i olika åldrar med olika bakgrund har du glädje av i de flesta yrken dessutom.

Du gillar kanske också...