Studie- och yrkesvägledare höjer rösten

trafiksyvVill du som arbetar som studie- och yrkesvägledare ingå i YRMiS SVY-panel? Under 2013 kommer vi att genomföra några undersökningar bland Sveriges viktiga SYV:are. Vi kommer framför allt att använda oss av digitala enkäter och svaren behandlas helt anonymt. Gör din röst hörd inom det område du arbetar inom och tyck till om frågor du brinner för och har kompetens inom.

Anmäl dig till SYV-panelen!

Hur tycker du att samverkan mellan skola och arbetsliv ska förbättras? Vem ska ha det yttersta ansvaret för att kvalitetssäkra praktik och vem ska ta fram praktikplatser och eventuellt söka ekonomisk hjälp för praktik på annan ort, även utomlands? Ordnar du studiebesök på arbetsplatser? Vilka är de viktigaste verktygen för att råda bot på den haltande matchningen på arbetsmarknaden, med arbetslöshet men även en skriande brist på många kompetenser?

Hur vill du stärka din egen roll som SYV? Hur ser du på din egen yrkesroll i framtiden, hur tycker du att den bör utvecklas? Tycker du att du har tillräcklig kompetens för att ge en bred bild av olika branscher och kan förklara vad olika yrken går ut på, vilka egenskaper som krävs, osv? Vilket är det viktigaste området för dig att få kompetensutveckling inom?

Dessa och närbesläktande områden kommer vi att ta upp i undersökningarna inom ramen för SYV-panelen. Ibland kommer vi att begränsa oss till en viss bransch.

YRMiS tycker att du som SYV:are har ett extremt viktigt uppdrag och jobb, men det förutsätter att du får utrymme och tid att hjälpa eleverna inför framtiden.

Anmäl dig gärna till YRMiS SYV-panel via ett mail till info@yrmis.se

Du gillar kanske också...