YRMiS nyhetsbrev – januari 2015

Går det att halka på bananskal? Vetenskapsfestivalen har svaren!
trepojkarmedelefantI mars är det dags för SciFest, den årliga vetenskapsfestivalen i Uppsala! Förra året kom 5500 besökare, både unga och gamla, till Fyrishovhallarna för att leka sig fram till kunskap. YRMiS fick chansen att prata med arrangörerna, som själva känner att festivalen är mycket givande. Kanske det på lång sikt också kan leda till framtida arbetskraft?
-Läs mer-

Öppet hus för gymnasieskolor i februari
oppethusNu är glada julen slut, slut, slut och gymnasievalen är snart i full gång. Februari är en kort månad, men en hel del öppna hus har de lyckats klämma in ändå, och YRMiS har full koll på när!

-Läs mer-

 

Många möjligheter för utbildade psykologer
psykologiI och med att stigmatiseringen för psykiska problem minskar och det blir mer acceptabelt att söka hjälp finns det stora möjligheter för psykologer att få arbete i hela landet. Numera behövs psykologer på långt fler arbetsplatser än tidigare vilket ger yrket en enorm bredd. Förutom sjukhus och skolor finns det möjlighet att arbeta på företag som organisationspsykolog, och finnas som stöd för anställda och chefer.

Som psykolog är man med och hjälper till när det finns något som hindrar sina medmänniskor från att bli lyckliga. Det är en ansvarsfull position i dagens samhälle.
-Läs mer-

Vårens mest företagsamma mässor
vgavaraegen2015Det är snart dags för en av vårens höjdpunkter: Ung Företagsamhets mässa för UF-företagande! Under läsåret har ungdomar i åldern 16-19 fått starta egna företag, driva det och till slut lägga ner det, och det är på dessa mässor som allmänheten får ta del av deras uppfinningsrikedom. YRMiS kommer själva gå på Våga Vara Egen i Stockholm den 18-19 februari, men dessa mässor anordnas från Norrbotten till Skåne och du kan själv gå in på deras hemsida för att hitta en nära dig.

Hitta din närmaste UF-mässa!

Läs mer om Våga Vara Egen 2015

Förebild: Sabina Spielrein
hattsabinaDet finns många psykologer som har hamnat i historieböckerna. Men det fanns en kvinna som kom med värdefull insikt i både Freuds och Jung arbete, och hennes egen forskning hamnade i glömska efter andra världskriget. Sabina Spielreins liv var fascinerande och hemsökt av ekonomiska svårigheter… och det hade ett tragiskt slut.

Den 27 januari 2015 är en viktig dag i vår gemensamma historia. Det markerar 70 år sedan sovjetiska trupper marscherade in och befriade Auschwitz-Birkenau, det största nazistiska koncentrationslägret. YRMiS väljer att uppmärksamma den här dagen med att prata om en fantastisk kvinna, vars arbete med barnpsykologi hade stort inflytande på både samtida och moderna psykologer.
-Läs mer-

Ny personal på YRMiS
josefinJag som skriver detta nyhetsbrev heter Josefin. Hej! Jag blev officiellt anställd i november förra året, efter en väldigt lyckad praktik i våras. Jag tycker det ska bli så roligt att jobba med YRMiS och aktivt arbeta för fler ungdomar i arbetslivet.

Om du har några frågor om YRMiS verksamhet eller vill samarbeta med YRMiS för att ge din skola/företag större utrymme på Internet, hör av dig till mig på josefin@yrmis.se!

 

hjrtmolnVi på YRMiS hoppas ni får en riktigt härlig månad tills vi hörs igen!

Hälsningar,
Josefin Åkerblom

Du gillar kanske också...