YRMiS nyhetsbrev augusti 2016

Vill du byta skola? Fortfarande finns lediga platser på många gymnasieskolor

Nu när skolorna redan startat är det skolorna själva, ofta skolans studie- och yrkesvägledare, som har hand om antagningsprocessen av skolans lediga platser. Därför ska du själv kontakta den skola du är intresserad av.

Här ser du hela listan med gymnasieskolor som har lediga platser.

---

 

Vill du kombinera din gymnasieutbildning med en elitidrottsutbildning?

Ansökningsperioden för att söka till riksidrottsgymnasier (RIG) eller nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) till höstterminen 2017, startar i mitten av september och stänger för de flesta skolor den 1 december 2016. RIG är riksrekryterande, vilket innebär att elever från hela landet kan söka till dessa skolor. NIG är däremot lokala eller regionala. Du ansöker direkt till skolan, se respektive skolas hemsida för mer information om hur ansökningsprocessen går till.

---

 

Ny satsning på YRMiS och Gymnasiebasen

Vi på YRMiS ser fram emot en händelserik höst, där vi nu gör en ny satsning. Det kommer inom kort att läggas upp nya inspirerande filmer på YRMiS, men gå gärna in redan nu och kolla på de många filmer som finns.

På nyligen uppdaterade Gymnasiebasen finns alla aktuella gymnasieskolor samlade på en enda plattform, vilket underlättar för dig som står inför ditt gymnasieval.

Hoppas att ni nu får en spännande och inspirerande skolstart!

Med vänliga hälsningar,
YRMiS

Du gillar kanske också...