YRMiS nyhetsbrev juni 2016

Yrmis

Hej på er!

Nu har den ljuva sommaren anlänt med besked, och i samband med det tänkte vi informera lite om saker som är bra att veta inom skolvärlden.

Inledningsvis kommer här några datum att lägga på minnet, för dig som bor i Stockholms län:

– Den 29 juni visas den slutgiltiga antagningen på www.antaging.se. Du loggar in med dina inloggningsuppgifter – om du saknar lösenord, kontakta din studievägledare.

– Om du kommit in på reservantagning måste du svara senast den 20 juli. Om du kommit in på ditt förstahandsval behöver du inte göra något – gratulerar!

– Den 1 augusti börjar reservantagningen, och i mitten av augusti övergår antagningen direkt till gymnasieskolan. För mer utförlig information från gymnasieantagningen i Stockholms län, se http://goo.gl/9GEFUf (kortad länk, leder till gyantagningen.se) Datum kan variera mellan kommuner. Se www.antagningskanslier.se för info från din kommun.

Har du inte fått sommarjobb än? Här kommer ett par tips.

– Är du mellan 18-28 och sugen på att arbeta i ett annat land? Nordjobb förmedlar sommarjobb, bostäder och fritidsprogram mellan de nordiska länderna. Besök www.nordjobb.se/sv för mer information.

– Besök Arbetsförmedlingens sommarjobbsida: http://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Lediga-jobb/Sok-sommarjobb.html

– Vill du lära dig driva eget företag i sommar? Sommarlovsentreprenör erbjuder chansen att med handledning och starthjälp få prova på egenföretagarlivet. Besök www.sommarlovsentreprenor.se för att se om det finns i din kommun.

– Glöm inte den gamla hederliga metoden – skriv ut ett CV, gå runt till arbetsgivare och visa upp dig! För att få ett snyggt, professionellt CV kan du med fördel ladda ned en CV-mall här: www.cv-mallar.se/cv-exempel

Är det något du tycker att YRMiS borde skriva om eller på annat sätt ta upp? Tveka inte att höra av dig till oss med förslag och feedback! Mail: info@yrmis.se

Ha en underbar sommar!

Med vänliga hälsningar,

YRMiS

ws_Summer_Meadow_Lake_&_Sky_1152x864

Du gillar kanske också...