YRMiS nyhetsbrev – december 2015

Hej!

Ännu ett år lider mot sitt slut, och vi hoppas att ni alla fått ut mesta möjliga av det. Nu sänker sig högtidsstämning och stress över landet i en härlig symbios – och för dig som bara har ett halvår kvar innan högstadiet tar slut kan jullovsyran säkert färgas av funderingar och oro kring vad som väntar dig efter sommaren. Kanske har du fortfarande ingen aning om vad du vill studera på gymnasiet? Det är mycket vanligare än du tror, och vår uppgift är att hjälpa dig.

Inför årsskiftet lanserar YRMiS hemsidan www.gymnasiebasen.se – en oumbärlig webbresurs för dig som står inför att välja gymnasium. Gymnasiebasen ger dig möjlighet att på ett snabbt, enkelt och överskådligt sätt söka mellan landets gymnasieskolor, läsa beskrivningar av de olika program som erbjuds, och var de erbjuds – allt för att kunna hitta den perfekta gymnasieskolan för dig. Sidan kommer vara uppdelad i två avdelningar – teoribasen för de högskoleförberedande programmen, och yrkesbasen för yrkesförberedande program. Vi kommer särskilt att lyfta fram yrkesprogrammen, i syfte att guida ungdomar i de branscher där framtidsjobben finns. Välkommen in!

God jul, gott nytt år, och varma lyckönskningar oavsett vilken decemberhögtid du firar!

//YRMiS

P.S. Kanske vill du vara ute i god tid och börja leta gymnasium redan efter jul- och nyårsfestligheterna? Du hittar alla öppet hus-tider i januari, hos samtliga gymnasieskolor i landet, på vår hemsida: http://www.yrmis.se/2015/12/17/oppet-hus-pa-gymnasieskolor-i-januari/

Du gillar kanske också...