YRMiS nyhetsbrev – september 2015

Möjligheter finns för utbildade låssmeder
lssmed[1]Vi lever i ett samhälle som snabbt blir mer teknologiskt avancerat. Detsamma gäller för något så fundamentalt som låssmeder. Har vi inte alla varit där någon gång, utelåsta och ensamma, och så kommer jourhavande låssmed dit som ett skott och löser alla dina problem? Tänka att bli en sådan räddande ängel i nöden! Tänk att bli låssmed!
Bild: creab.seb (beskuren)
-Läs mer-

Vilka utbildningar betalar för sig?
vilkayrkenlonarsigDet där med löner och utbildningar som blir värda pengarna… Det är inte helt lätt. Vissa utbildningar leder till välbetalda jobb, som då ur ett rent ekonomiskt perspektiv gjorde det värt att ta studielån och läsa vidare efter gymnasiet. Att göra studier på detta får oss att se närmare på de lågbetalda yrken som vi inte klarar oss utan, men det knappt är värt att utbilda sig för.
Bild: Stefan Renström
Läs GPs artikel om utbildningarna som lönar sig här.

Öppet hus för gymnasieskolor i oktober
oppethusDet börjar hända saker på riktigt redan! Nya nior börjar redan nu fundera på gymnasiet trots att höstterminen knappt har börjat. Spännande? Skrämmande? Vi på YRMiS tycker det är kul i alla fall och hoppas att vi snart ska ha nya roliga sätt för blivande gymnasieelever att få koll på vilka skolor de vill välja.

Till dess fortsätter vi berätta med om vilka gymnasieskolor som kommer ha öppet hus i oktober. Med på listan finns också informationskvällar, gymnasiemässor och lite annat kul! Det kommer bara bli fler längre fram.
-Läs mer-

Jordens undergång, eller..?
varldenutanhantverkVad är det som händer i den här filmen egentligen? Allt rasar samman! Ett klipp från någon ny katastrofrulle? En filmatisering av en populär dystopi för unga vuxna? Eller är det något dystrare än så? Kolla in filmen själv så får du se.
Se filmen här.

 

Peppen för höstterminen fortsätter! Snart kan vi kura ihop oss i höstmörkret och mysa, kanske framför en riktig rysare som filmen vi länkar till ovan? Eller vi kanske tar tillfället i akt under de få soliga dagar vi kan få i oktober och tar härliga höstpromenader istället? Vi på YRMiS håller humöret uppe trots regn och rusk, och vi hoppas ni får en riktigt mysig höst.

Hälsningar,
Josefin Åkerblom.

Du gillar kanske också...