YRMiS nyhetsbrev – januari 2012

mejanVi vill påminna dig om frukostmötet i nästa vecka där vi kommer att lyfta praktikfrågornas betydelse. Intresset är stort och vi har fått hyra en större lokal (samma adress).

Så klarar ni framtidens rekryteringsbehov och företagets utveckling

Inom de närmaste 5-10 åren kommer det att råda en skriande brist på kvalificerad arbetskraft i Sverige. Många organisationer är inne i ett generationsskifte. Framtidens utmaningar med en snabb teknikutveckling och klimatförändringar innebär nya jobb och ställer krav på ny kompetens. Planera rekryteringsbehovet med framförhållning, annars kommer ni att vara flera år för sent ute.

För att ge inspiration om hur ni kan påverka och vägleda ungdomar inför arbetslivet ordnar YRMiS ett frukostseminarium. Patricia Kempff från Swedbank, Tina Nilsson från KappAhl, två fd praktikanter, Arbetsförmedlingens Generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist och Statssekreterare Bettina Kashefi på Arbetsmarknadsdepartementet berättar vad de har gjort för att stärka samarbetet mellan skolan och näringslivet. De kommer också att ge sin syn på hur praktiken bör utformas i framtiden och vad den betyder för Sveriges ekonomi.

Hur kan arbetsgivare tjäna pengar på att ta samhällsansvar? Hur kan företag lättare hitta rätt personal? Hur ska elever få reda på hur de ska lyckas i arbetslivet och vad de trivs med? Hur ska kunskaper om arbetslivet integreras i undervisningen? Hur ska eleverna få den skjuts de behöver i rätt riktning?

Tid: Torsdagen den 26 januari klockan 8.30-9.30.
Frukost serveras klockan 8.00-8.30.

Plats: Kafe Mejan, Konstakademien, Fredsgatan 12 i Stockholm (nära Rosenbad och Riksdagshuset)

I panelen:
Patricia Kempff, Swedbank
Tina Nilsson, KappAhl
Monica Andersson, fd praktikant
Marcus Larsson, fd praktikant
Angeles Bermudez-Sandkvist, Arbetsförmedlingens generaldirektör
Bettina Kashefi, statssekreterare på Arbetsmarknadsdepartementet med ansvar för arbetsmarknadsfrågor och med ett förflutet på OECD och Industriförbundet

Moderator:
Tommy Hellström, föreläsare, debattör och företagsledare med mångårig erfarenhet av utvecklingsfrågor på Svenska Arbetsgivareföreningen och Svenskt Näringsliv. Grundare av Moment of Truth och f n ansvarig för Yrkeslandslaget.

Frukostseminariet är kostnadsfritt, men antalet platser är begränsat. Först till kvarn! Anmäl dig senast tisdagen den 24 januari till info@yrmis.se

movie-cameraFör er som inte har möjlighet att delta, kommer vi att filma hela mötet och lägga ut på www.yrmis.se

Välkommen!

Ellika Nyqvist
Operativ chef på YRMiS

Du gillar kanske också...