En YRMiS-vinnare till

biebervinnare– Jag hade jätte kul! Det bästa jag någonsin gjort! Så grymt det var! Jag försökte skicka bilden igår men det var så dålig signal i arenan så det gick inte. Men här kommer bilden, säger Simona var en av vinnarna i YRMiS tävling och fick se Justin Bieber i Globen igår.

För att delta i tävlingen om  biljetter till Justin Biebers konsert skulle deltagarna svara på tio frågor. Ungdomar, framför allt tjejer, från hela Sverige tog chansen och tyckte till om YRMiS yrkesfilmer, vår verksamhet och vägledningen inför framtiden. Här kan du se hur tävlingen var utformad.

Simona Afrayem från Norrköping var en av vinnarna som såg sin idol igår kväll. Simona, liksom alla andra som var med i tävlingen, såg bland annat YRMiS film som handlar om yrket som Fastighetsmäklare och tyckte till om den. Så här tyckte hon om filmen:

“Jag har nog aldrig varit intresserad av detta yrke men gud, detta låter ju jätte kul. Så bra att jag tog en titt på detta korta men super bra klippet. Hon gav riktigt mycket information, mer än förväntat. Hon gav riktigt bra information om tiderna, det kunde vara riktigt långa dagar vissa perioder, men även fast det kunde vara riktigt långa dagar så jobbade de hårt för att få tid över att spendera med sin familj. Det låter lite förvånande eftersom att man jobbar och sliter väldigt hårt när man är fastighetsmäklare men vilken tur att de har en lösning till det.

Hon berättade om hur man kunde utveckla sig inom yrket. Man kan verkligen komma långt inom denna branschen. Man kan jobba som villamäklare, ha egen butik för ett stort fastighets företag. Bra att veta för själv siktar jag långt i framtiden.

Jag tyckte de visade riktigt bra hur arbetsmiljön såg ut. Man fick se kontoret, pappersarbete och lokal. Ser ut som en bra arbetsmiljö. Kan vara bra och veta eftersom att man vill veta vart man ska jobba och hur det ser ut när man väljer ett yrke.

Hon förklarade allt enda in i detalj och jag fick veta exakt hur allt fungerar. Allt från kunder till arbetsposition. Jag gillade att hon informerade om vad hon själv hade läst för utbildning, att hon hade läst samhällsprogrammet som jag själv har valt att läsa på gymnasiet när jag börjat gymnasiet i år och att hon läst vidare på universitetet direkt efter gymnasiet. Jag fick mer inspiration om vad jag kan bli när jag läst klart på gymnasiet. Jag vet inte riktigt vad jag vill bli, jag är intresserad av att bli polis, men jag börjar få en varmare blick på detta yrke tack vare er, YRMIS. Tur att ni finns.”

Här kan du se filmen om yrket som Fastighetsmäklare.

Du gillar kanske också...