YRMiS nyhetsbrev – mars 2015

Augmented Reality och zombies i naturen – Äntligen dags för SciFest!

scifestUnder tre dagar stod dörrarna öppna för en vetenskapsfestival som heter duga. SciFest slog besöksrekord med över 7000 besökare, de flesta under lördagen då allmänheten fick komma. YRMiS fick däremot chansen att komma dit redan på torsdagen, då festivalen var öppen för inbokade skolklasser, från mellanstadiet ända upp till gymnasiet.
-Läs mer-

Goda framtidsutsikter för bagare och konditorer

bagareIntresset för bröd och brödtillverkning har ökat de senaste åren. Med nya trender och nischade arbetsmarknader finns det större variation på en vanlig limpa än någonsin förut, och det utbildas inte tillräckligt med bagare för att täcka efterfrågan.

Som bagare och konditor får du utlopp för din kreativitet. Du slipper sitta vid ett skrivbord hela dagen, och ditt arbete uppskattas av alla som gillar färskt bröd och bakverk!
-Läs mer-

Öppet hus för gymnasieskolor i april

oppethusVåren kommer rusande med gigantiska sjumilakliv till YRMiS HQ! Rätt var det är kommer de öppna husen ta slut och sommaren kommer breda ut sin enorma solskensfilt över landet. Vi kommer alla ta det gemensamma beslutet att tänka på skola och jobb ”senare” och försöka få ut så mycket njutning det bara går. Men än så länge är vi inte riktigt där! Passa på och sug på karamellen innan. Boka in så många öppna hus som möjligt för maximal förberedelse! Omvalet öppnar den 23 april.
-Läs mer-

Snövit Janson arbetade på Posten – En gång gick jag med en halv miljon kronor i en Konsumkasse

snovitArbeten kommer och går. Helt plötsligt dyker ett nytt arbetsområde upp och vi börjar fråga oss hur vi någonsin klarade oss utan det. Motsatsen händer också förvånansvärt ofta… Vi kommunicerar via email, våra bankärenden sköts elektroniskt, men det var inte för särskilt många år sedan som fysiska brev och räkningar var det som gällde. Posten var en arbetsgivare med cirka 75 000 anställda i slutet på åttiotalet och många av dem var postkassörer. Efter bara ett par årtionden fanns det knappt något kvar av en hel arbetskår och ett 150 år gammalt yrke.
YRMiS har pratat med Snövit Janson, som har sett sitt yrke gå i graven.
-Läs mer-

Förebild: Peeta Mellark

peetaprofil[1]När sökningar misslyckas och tillräckligt intressanta men halvt bortglömda bagare envisas med att hålla sig borta från Googles förstasida får man tänka till. Egentligen är det naivt att tro att endast riktiga människor kan vara förebilder… Riktiga människor kan ha riktigt tragiska brister, särskilt om man tittar ur ett historiskt perspektiv. Rasism, sexism och annat stort och ont har varit en del av historiens gång och uttryckt utan den minsta skam större delen av tiden.
Så YRMiS testar något nytt! Varför låsa sig till vad som har existerat när vi kan mysa med vår favoritbagare från böcker och film: Peeta Mellark från Hungerspelen!
-Läs mer-

pskrisYRMiS önskar alla våra prenumeranter en riktigt Glad Påsk!
Hälsningar,
Josefin Åkerblom.

Du gillar kanske också...