Egenföretagare – Victor (reklam/media)

https://www.youtube.com/watch?v=nnFPuUliZA0

FRÅGOR OM YRKET

Hur startar man ett eget UF-företag?
Det är bara att du kontaktar Ung Företagsamhet i din region, gå in via www.ungforetagsamhet.se/region och leta fram de som jobbar i din region.

Måste man vara intresserad av företagande för att driva UF-företag?
Nej. Att driva UF-företag handlar om att testa denna möjlighet, och utveckla sina företagsamma sidor. Du får chansen att driva ett projekt eller en idé framåt och det har du glädje av oavsett vad du kommer att göra i framtiden.

Vad kan man göra inom PR/Reklam?
PR och reklam handlar om att göra folk medvetna om ett varumärke eller en produkt. Oftast lyckas man bäst om man försöker tänka lite nytt, kanske hittar ni nya sätt att nå allmänheten eller en ny målgrupp. Om ni t ex riktar er mot hundägare kan man låta några kompisar med hundar bära er logotyp på ett täcke eller designa hundkoppel med olika budskap. Det viktigaste är att man inte går utanför gränserna, och affischerar på otillåtna platser. Ni kanske kan lyckas sälja reklam på biljetter till fotbollsmatcher, eller så kanske ni når nyblivna föräldrar genom att göra reklam utanför BB.

Jag vill starta nu, hur gör jag?
Toppen, ta kontakt med oss på Ung Företagsamhet så hjälper vi dig. Du kan ju redan nu börja planera för din nya affärsidé och fråga kompisar vad dom tror om idén och prissättning. Ju mer du funderar kommer du upptäcka att det bara blir roligare och roligare ju längre man kommer. Det är viktigt att hela tiden försöka se möjligheter istället för problem på idéstadiet. Problemen löser man senare när det är dags att sätta igång

Du gillar kanske också...