Egenföretagare – Benjamin och Oscar (ung omsorg/äldrevård)

https://www.youtube.com/watch?v=5f4dh-9N-yA

FRÅGOR OM YRKET

Passar alla för att bli företagare?
Alla kan starta ett eget företag! Det är inte något man föds till. Sedan blir ju alla företagare olika och jobbar på olika sätt. Det viktigaste är att du har en idé som du tror på och att det finns kunder.

Hur vet man om man är företagsam?
Alla är företagsamma, men olika mycket kanske. Tänk själv på något som du gillar, något som intresserar dig, där är du ju företagsam. Kanske är du medlem i en förening, kanske gillar du sport, kanske är du intresserad av musik? Vi tycker att du i ditt UF-företag ska göra något som intresserar dig, då kommer företagsamheten av bara farten.

Hur startar man ett eget UF-företag?
Det är bara att du kontaktar Ung Företagsamhet i din region, gå in via www.ungforetagsamhet.se/region och leta fram de som jobbar i din region.

Går man i konkurs om man inte lyckas?
Nej. UF-företagen bygger på att du investerar pengar som andra människor investerat i företaget. Du säljer helt enkelt andelar i UF-företaget som sedan kan generera en vinst för varje delägare om det går bra. Eftersom du inte får använda pengar som företaget inte har så kan UF-företaget inte gå med förlust, det enda som händer är att investerarna inte får tillbaka sina pengar – men det vet dom om när de köper in sig i företaget.

Du gillar kanske också...