Årets skolfilm 2013

broman_fastighetsprogrammetGillar du att göra film eller vill lära dig hur man gör? Delta i tävlingen om Årets bästa skolfilm? Alla som går i gymnasiet är välkomna, individuellt eller i grupp. Uppdraget går ut på att du/ni gör en film om er skola. Den ska vara max sex minuter lång och beskriva skolan ur ett brett perspektiv. Låt elever och personal komma till tals. Tänk så kreativt ni kan och ha hela tiden i bakhuvudet att ni vänder er till nior som ska välja skola. Använd en filmkamera om ni har tillgång till det, eller en smartphone.

En unik skola med tre USP

Fundera på vad som gör din skola unik, finns det några roliga kännetecken som är lätta att komma ihåg, färgstarka lärare, intressanta elever? Rektorn, betyder han eller hon mycket för skolans profil, gör rektorn sig på film, ska rektorn få vara med? Vad bär eleverna på skolan på för framtidsdrömmar, varför valde de just er skola? Ska någon elev som gått ut skolan få vara med för att visa vad hans/hennes utbildning ledde till? Låt elever berätta varför de trivs på skolan och om deras främsta drivkrafter och motiv till att de valde att börja där. Lär man sig något särskilt på er skola som man inte får på andra skolor? Tänk ut tre, inte fler, USP. Det betyder Unique Selling Points. Alltså de tre allra främsta skälen till varför blivande elever bör välja er skola.

Se andra skolfilmer och skapa dig en uppfattning om vilka du tycker är bra och varför. På Youtube kan du till exempel söka på gymnasium så får du upp många exempel.

Regler för bidrag till tävlingen

  1. Publicera filmen på Youtube och meddela YRMiS att ni vill vara med i tävlingen i ett mail till info@yrmis.se med en länk till filmen.
  2. Filmen måste publiceras senast den 31 december 2013 för att få vara med i tävlingen.
  3. Ni kan skicka in ert bidrag när som helst under året.
  4. Ange i mailet till YRMiS namn och mailadress till den/de som har gjort filmen och som därmed är med och tävlar om Årets bästa skolfilm 2013.
  5. Filmen får under inga omständigheter vara rasistisk eller förolämpande vad gäller etinicitet, färg, religion, kultur, bakgrund eller kön.
  6. De som medverkar på filmen får inte svära eller uppträda stötande.
  7. Lyckas ni slå hål på fördomar och framhäva mångfald är det bara bra.

I bifogade pdf får ni tips på vad som är bra att tänka på innan ni sätter igång. Där finns också länkar till gratisverktyg för bildredigering, mm.

Frågor? Hör av er till oss! Telefon 073-838 44 45 eller info@yrmis.se

Lycka till!

Du gillar kanske också...