YRMiS nyhetsbrev – oktober 2015

Behovet av att anställa fler barnmorskor kommer att öka
barnmorskaBebisar. Vad är de? Är det någon som vet varför vi har sådana, varför vi skaffar dem och varför vi insisterar på att prata om dem? Mysteriet är svårlöst och vi lär aldrig få veta. Något som däremot är väldigt bra är att när man väl finner sig i en situation då man har frågor om bebisar, till exempel om man skulle skaffa sig en, så finns det kunniga personer som verkar ha lite koll på hur hela processen fungerar. Dessa kunniga personer kallas barnmorskor. Vi behöver flera.
Bild: studentum.se
-Läs mer-

Prao avskaffas – trots behovet!
svensktnringslivPrao är superviktigt. Det ger ungdomar möjlighet att utforska arbetsmarknaden, få in en fot och kanske erbjudande om sommarjobb eller åtminstone en uppfattning om vad de INTE vill jobba med. Arbetsgivare vinner också på att intresserade framtida personal för sina arbetsområden. Alla håller med om det, ändå avskaffas det på flera skolor runtom i Sverige. Varför och vad kan vi göra åt det?

Läs artikeln från Svenskt Näringsliv om praos framtid här.

Öppet hus för gymnasieskolor i november (del I)
oppethusVi tänkte göra som vanligt med den här listan och posta hela på en gång, eftersom vi vet hur ni alla planerar hela er månad efter vilka skolor som har öppet hus. Det kan ni fortfarande göra! Håll utkik på yrmis.se i mitten på november då vi släpper andra delen. Det blev helt enkelt för många skolor som har öppet hus den här månaden för vår stackars YRMiS-korre att hinna med!

Lösningen fick helt enkelt bli att göra som Hollywood gör med sista filmen i deras “trilogier” och dela upp hela skrället i två.
-Läs mer-

Ha en härlig Allhelgona önskar YRMiS!
pumpaYRMiS HQ har under oktober fått riktigt mycket underbart höstväder, med brandgula löv mot klarblå himmel. Vi får se hur länge det varar… Nu här Allhelgona närmar sig kanske ett lite mörkare väder till och med är att föredra. Hur kommer ni fira Allhelgona/Halloween? Kommer det bli en högtidlig stund eller ett festligare tillfälle med maskerad? Gå in på vår Facebook och berätta!

 

Spökliga hälsningar,
Josefin Åkerblom

Du gillar kanske också...