Egenföretagare – Cecilia (designer)

https://www.youtube.com/watch?v=1LrIlUby4kc

FRÅGOR OM YRKET

Hur startar man ett eget UF-företag?
Det är bara att du kontaktar Ung Företagsamhet i din region, gå in via www.ungforetagsamhet.se/region och leta fram de som jobbar i din region.

Måste man ha en idé?
Nej. Tillsammans med kompisarna i UF-företaget, din lärare eller oss på Ung Företagsamhet hittar du en idé som du sedan kan driva under året.

Vad kan man ha för idé om design?
Design är ju ett väldigt spännande område, för det kan man göra något kul av inom alla möjliga områden. Det kan röra sig om att designa en förpackning som du sedan säljer kalsonger i, eller så designar du hemsidor eller grafiska profiler och logotyper åt företag. Man kan också tänka sig att ni designar schyssta duschdraperier eller gör egna glas. Det är dock viktigt att ni tänker på att ni kanske måste skydda era idéer så att ingen stjäl er design. Ta kontakt med oss på Ung Företagsamhet så hjälper vi dig!

Jag vill starta nu, hur gör jag?
Toppen, ta kontakt med oss på Ung Företagsamhet så hjälper vi dig. Du kan ju redan nu börja planera för din nya affärsidé och fråga kompisar vad dom tror om idén och prissättning. Ju mer du funderar kommer du upptäcka att det bara blir roligare och roligare ju längre man kommer. Det är viktigt att hela tiden försöka se möjligheter istället för problem på idéstadiet. Problemen löser man senare när det är dags att sätta igång.

Du gillar kanske också...