YRMiS Yrkesguiden – en ideell förening

kompassYRMiS Yrkesguiden är en ideell förening som driver hela YRMiS verksamhet. På YRMiS får elever får upp ögonen för möjligheter de inte visste fanns, arbetsgivare kan marknadsföra sig i en kanal som når ungdomar och lärare får hjälp att undervisa om arbetslivet och motivera sina elever med hjälp av våra filmer. Många kommer med förslag på nya yrken de vill se filmer om. Organisationer, myndigheter och regeringen tycker att YRMiS är viktigt för Sveriges framtid. Därför har vi bildat föreningen YRMiS Yrkesguiden.

www.yrmis.se har funnits sedan 2007 och är vid det här laget ett etablerat begrepp och ett välkommet och kostnadsfritt verktyg i skolorna. Vi själva och många elever och pedagoger vill att verksamheten ska växa och utvecklas. För att möjliggöra detta behövs pengar och med hjälp av en förening tänker vi att det finns ökade möjligheter att söka medel hos stiftelser, fonder, myndigheter och organisationer.

Det finns mycket inneboende “good will” i YRMiS verksamhet, men tyvärr kan vi inte tillgodose alla önskemål och förslag utan ekonomiska medel. Syftet med föreningen YRMiS Yrkesguiden är att öka samverkan mellan skola och näringsliv, öka elevers kunskap om arbetsmarknaden och om olika yrken och konkret bidra till en ökad kompetensförsörjning.

YRMiS är ett litet krångligt namn som inte säger vad vi gör. Samtidigt är vi väl förankrade i framför allt skolor i hela Sverige. Därför behåller föreningen namnet YRMiS eftersom så många vet vad det handlar om, och lägger till Yrkesguiden, som säger mer om vad vi gör för den som inte känner till oss sedan tidigare.

Bli medlem i YRMiS Yrkesguiden

I föreningen YRMiS Yrkesguiden kan du som är elev eller vuxen privatperson bli medlem. Genom ditt medlemsskap har du möjlighet att delta i seminarier och föreläsningar som YRMiS ordnar, ta del av undersökningar bland ungdomar och pedagoger, delta i tävlingar som vi ordnar regelbundet med möjlighet att vinna biljetter till olika evenemang och få nyhetsbrev fyra gånger om året. Vi hoppas också kunna erbjuda alla medlemmar olika slags rabatter, vilket vi återkommer om senare.

Medlemsavgifter för privatpersoner

75 kronor per år för dig som är under 18 år
150 kronor för dig som är vuxen per år.

Vill du bli medlem, ange namn, adress, telefon, mail och personnummer i ett mail som du skickar till info@yrmis.se
Sätt samtidigt in medlemsavgiften på föreningens bankgiro 175-6345.

Gör skillnad för ungdomar – bli partner till YRMiS Yrkesguiden

Skolor och arbetsgivare kan bli partners till föreningen YRMiS Yrkesguiden. Som partner stöder ni som organsiation, företag, myndighet, kommun, skola eller stiftelse, verksamheten som hjälper ungdomar i hela Sverige att välja rätt och hitta ett yrke de vill satsa på. YRMiS bidrar på olika sätt till att unga lär sig mer om arbetsliv och kompetensbehov i ett format som de lätt tar till sig. Som partner får ni ha er logotyp med länk till er egen hemsida på www.yrmis.se Ni får använda YRMiS logotyp i er egen marknadsföring när ni anger att ni är en partner som stöder YRMiS Yrkesguidens verksamhet.

Genom att bli partner till YRMiS Yrkesguiden möjliggör ni för ungdomar att lära sig mer om framtidens möjligheter på arbetsmarknaden så att de kan göra medvetna val. YRMiS Yrkesguiden är ett viktigt verktyg för Sveriges elever, föräldrar, lärare och studie- och yrkesvägledare. Tillsammans med våra partners bidrar vi till Sveriges framtid och kompetensförsörjning.

Medlemsavgiften för partners är uppdelad i två delar. Den ena delen är en medlemsavgift om 5000 kr för alla typer av organisationer medan den andra är en verksamhetsavgift mellan 1000-30 000 kr beroende på organisationstyp,storlek och verksamhetsinriktning.

Vill du vara med och stötta Sveriges ungdomar? Ta kontakt med Ellika Livchitz.

Nya filmer

Varje dag får YRMiS in önskemål från elever som vill se filmer om yrken som vi inte har gjort någon film om ännu. Önskemålen varierar kraftigt men några av de mest önskade är nya yrken, yrken i rese- och turistbranschen och yrken som har med djur att göra. Den kommande tiden kommer vi därför att på bred front ta kontakt med arbetsgivare som är intresserade av att inspirera unga inför framtiden via film på nätet om yrken som näthandelsspecialist, vindkraftskoordinator, friskvårdskonsult, tandläkare, lärare, forskare, veterinär, djurskötare, reseledare, pilot och turistinformatör. Vill ni som arbetsgivare, myndighet eller organisation tydliggöra ett eller flera yrken via film, hör av er till oss på YRMiS så berättar vi mer om hur det går till. Vi gör filmerna så som ungdomar vill ha dem.

Du gillar kanske också...