YRMiS nyhetsbrev – maj 2014

Riksdagsval och gymnasieval

rosta_steg_3aDe olika partierna inställning till friskolor varierar. De flesta är överens om en sak: Bättre regelverk behövs för att undvika vidare problem.

Läs mer

 

Vad händer om min skola läggs ner?

confused-by-creditBlivande gymnasielever står inför ett svårare val än någonsin. Förra året lades flera fristående gymnasieskolor ner på grund av bristande elevantal och detta har onekligen lämnat spår. Elever söker sig nu alltmer sällan till friskolor. Varför ta risken att skolan läggs ner mitt under utbildningen?

Friskolor kan verka lockande. Men vad händer om en skola läggs ner?

Läs mer

Yrkes-SM

yrkes-vmMellan 14-16 maj gick Yrkes-SM av stapeln i Umeå! 15 000 människor kom och såg på hur 152 gymnasielever från hela landet tävlade i sina respektive yrken. Bland de representerade yrkena fanns fordonslackerare, låssmeder, hudterapeuter, målare och många fler. Under tre dagar tävlades det intensivt i olika typer av uppgifter som testade de tävlandes praktiska kunskap om sitt yrke. Besökare fick också prova på ett stort antal aktiviteter kopplade till yrkena.

90 medaljer delades ut och vinnarna förbereder sig nu för Yrkes-VM, som hålls i Sao Paolo, Brasilien 2015.

Läs mer

YRMiS går på UF-mässan!

uf2014Den 26-27 maj gick Ung Företagsamhetsmässan av stapeln i Älvsjö! Där samlades vinnare av regionala mässor runtom i landet för att tävla mot varandra och knyta kontakter. YRMiS var där och kollade in några personliga favoriter.

Läs mer

Sommarjobb: Vilka regler gäller för mig?

sommarjobbSommaren nalkas med solstänkta jättekliv! Att jobba under sommaren är något som många eftertraktar. Det är ett utmärkt sätt att skaffa erfarenhet och odla kontakter på arbetsmarknaden. Men det finns regler när det gäller sommarjobb som man kanske inte är medveten om. Här har vi samlat det viktigaste att tänka på när det gäller sommarjobb.

Läs mer

Volontärarbete på hemmaplan

volontrAtt vara volontär innebär att engagera sig för välgörande ändamål utan att få betalt. De flesta vet om att volontärarbete existerar, men oftast när de tänker på det får de upp bilder av att vara lärare utomlands, bygga barnhem eller rehabilitera djur. Givetvis är detta bra, men kan verka avskräckande att behöva åka till en annan världsdel för att göra gott. Finns det ingenting på närmare ort? Jo, det finns det!

Läs mer

Förebild: Astrid Lindgren

alindgrenFörebilder är viktiga för oss här på YRMiS. Vi vill gärna sprida kunskap om beundransvärda människor, och vad finns det för bättre sätt än att skriva lite om dem?  Vi hoppas att det ska vara intressant och inspirerande att läsa om andra människors resa till erkännande och framgång.

Astrid Lindgren föddes 1907 i Vimmerby, Småland…

Läs mer

Med rosor på kinden och solsken i blick önskar vi på YRMiS er alla en riktigt

Härlig sommar!

Hälsningar,

Josefin Åkerblom.

Du gillar kanske också...